plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Nieuwsbrief: September 2021

04/10/2021

Nieuw opleidingstraject tot Productiemedewerker vult leemte op in kunststofsector.

 

Sinds 2013 biedt PlastIQ in samenwerking met VDAB  tewerkstellingstrajecten aan voor werkzoekenden in de kunststofsector. Reeds 423 operatoren vonden zo hun weg naar een duurzame job in Vlaanderen. Toch moeten we op vandaag vaststellen dat er nog steeds meer vacatures zijn dan geschikte profielen. Meer en meer is het niet vinden van geschikte kandidaten de grootste bottle neck voor het kunnen uitbreiden van de productiecapaciteit of aantrekken van extra investeringen. Daarnaast zijn er ook heel wat vacatures voor productiemedewerkers die moeilijk ingevuld geraken.

 

Naast  het klassieke tewerkstellingstraject tot operator kunststofverwerking biedt PlastIQ vanaf september 2021 dan ook een nieuw en kort tewerkstellingstraject aan voor productiemedewerkers kunststoffen. In dit traject leren werkzoekenden wat nodig is om het kunststofproductieproces vlekkeloos te laten verlopen. Van het opstarten van een machine, het inpakken van de producten tot het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Daarnaast is er ook een heftruckattest aan gekoppeld zodat deze toekomstige medewerkers ook kunnen ingeschakeld worden in het logistiek proces. Momenteel loopt het traject in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

 

Wie als bedrijf interesse heeft in deze profielen kan contact opnemen met Ulla Bruggeman.

 

Goed opgeleide mensen leiden tot succesvolle organisaties.

Veel bedrijven zien het opleiden of trainen  van hun medewerkers als een kostenpost. Je kan het echter ook zien als een investering. Met goed opgeleid personeel kan je immers sneller inspelen op veranderingen en innovaties. Je bedrijf wordt dus wendbaarder. Bovendien leidt scholing tot meer motivatie en loyaliteit.

 

PlastIQ ontwikkelt tweemaal per jaar  een kwalitatief en gediversifieerd opleidingsaanbod aan specifiek voor de kunststofverwerkende industrie. Vaak zijn deze opleidingen gratis of tegen sterk gereduceerde prijzen.

 

Het volledige en actuele opleidingsaanbod vind je hier: 

https://opleidingen.plastiq.be/

 

Circular Inspiration Day III – 19 oktober

Ben je getriggerd door ons aanbod maar wil je graag nog iets meer info, kom dan zeker langs op de Cirular Inspiration Day!

MEER NIEUWSBERICHTEN

Bezoek ons op Dag van de Wetenschap in de T2-campus Genk.

PlastIQ stelt zijn Trainings LAB open op de Dag van de Wetenschap op 24 november 2019.

POPULAIR

GET SOCIAL

Get in touch with plastics