plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Plastics on Tour laat jongeren kennismaken met de bedrijven uit de regio

07/03/2018

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Desondanks vinden jongeren de weg niet naar de kunststofverwerkers.

Daarom hebben PlastIQ en Arburg  opnieuw het initiatief genomen om Plastics on Tour te organiseren. Plastics on Tour is het event waarbij de kunststoftruck, naar Vlaanderen komt. Een attractief programma met o.a een bezoek aan de kunststoftruck en een aantal workshops gegeven door werknemers van de bedrijven wordt aangeboden aan leerlingen van de 3de graad secundair.

 

De kunststoftruck houdt halt op de volgende locaties:

 

  • Maandag 16 april 2018: Centexbel Technologiepark Gent
  • Dinsdag 17 april 2018: Vlaams Kunststof Centrum Kortrijk
  • Woensdag 18 april 2018: KULeuven campus Brugge
  • Donderdag 19 april 2018:  VDAB Brigandstraat Herentals
  • Vrijdag 20 april 2018: opleidingscentrum plastIQ Vissersstraat Hasselt

Wat is die kunststoftruck precies?

 

De demo-trailer is uitgerust met een spuitgietmachine, een profielextrusiemachine en een vacuuùmvormer.  Jongeren van de derde graad secundair onderwijs (ASO, TSO en BSO) worden uitgenodigd om gedurende een halve dag deze kunststoftruck te ontdekken en om zodoende meer te weten te komen over de kunststofindustrie in hun regio.

 

Om dit event nog aantrekkelijker te maken, nodigen wij dit jaar ook de bedrijven zelf uit om, per deelnemende klas, een workshop of een presentatie van 30 minuten te komen geven. De leerlingen van de derde graad secundair onderwijs zijn jongeren die, als ze verder gaan studeren, op het punt staan om hun beslissende studiekeuze te maken. Heel wat jongeren van het technisch- en beroepsonderwijs kijken nu al uit naar een job.

 

Nieuw voor deze editie is dat we de bedrijven, in functie van de huidige krapte op de arbeidsmarkt, ook de mogelijkheid bieden om ons hun vacatures door te geven en om ook een eigen stand (bemand of eventueel onbemand) te verzorgen.

 

Doelgroep: leerlingen van 3de graad TSO en BSO en een begeleidende leerkracht

 

Het is uitgelezen kans voor de deelnemende bedrijven om hun bedrijf in de kijker te plaatsen bij jongeren uit de regio, om hun vacatures bekend te maken en om ze helpen in te vullen.

 

Wens jij als bedrijf mee te werken aan dit project? Neem dan contact op met els.dekleermaeker@plastiq.be

MEER NIEUWSBERICHTEN

Het is algemeen geweten dat de kunststofsector heel wat openstaande vacatures heeft voor operatoren. Wist u ook dat PlastIQ rechtstreeks bijdraagt...

POPULAIR

GET SOCIAL

Get in touch with plastics