plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Project Centrumscholen

De kennis over de kunststofsector is bij leerlingen en leerkrachten in het secundair onderwijs vaak te beperkt. Om de studenten te introduceren in deze dynamische wereld, zette PlastIQ het project Centrumscholen op poten. De belangrijkste missie: meer kennis en bewustzijn creëren rond de industrie van kunststofverwerkende bedrijven.

 

Om leerkrachten en leerlingen die kans te bieden, organiseert PlastIQ samen met de provinciale RTC’s dagcursussen in één van de centrumscholen. In Vlaanderen zijn in totaal 3 centrumscholen die deelnemen aan het project. Je vindt een school in Brugge, Oostakker en Genk.

 

Deze dagcursus is er voor de leerlingen van de derde graad. Met deze praktijkgerichte aanpak willen we leerlingen laten kennismaken met de belangrijkste machines uit de kunststofsector. Onder leiding van een ervaren coach belichten we enkele kunststoftoepassingen.

Interesse om als school deel te nemen?

Dat kan! Ga naar de website van jouw regionaal technisch centrum en meld je aan. Hier vind je een overzicht van alle provinciale centrumscholen:

 

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE NIEUWTJES?