plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Duaal leren

Een duaal traject is een nieuwe onderwijsvorm waarbij de leerstof niet op de klassieke manier gegeven wordt. We brengen de school binnen bij een bedrijf en introduceren het bedrijf bij de school. Een educatieve wisselwerking.

Wat is duaal leren?

Duaal leren is een project waarbij jongeren uit het secundair onderwijs kennis verwerven op en naast de werkvloer. Het leertraject stimuleert studenten om theorie om te zetten in praktijk in de werkomgeving van een kunststofverwerkend bedrijf.

 

Duaal leren is een nieuwe manier van leren. Een volwaardig alternatief voor het klassieke onderwijsstelsel waarbij de nadruk ligt op een beroepsgerichte vorming. Studenten die deelnemen aan een leertraject duaal leren brengen we alle nodige vaardigheden. Skills die van pas komen wanneer ze kiezen voor een carrière in de kunststofindustrie.

 

Ook voor bedrijven is duaal leren een opsteker. Op een laagdrempelig manier maken scholen in klasverband kennis met ondernemingen actief in de kunststofverwerkende industrie. Ze zien de innovatieve toepassingen, maken gebruik van de nieuwste technologieën en voelen de materialen waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

 

Een grotere instroom aan potentiële medewerkers voor bedrijven maar vooral meer kansen op de arbeidsmarkt voor enthousiaste studenten uit het secundair onderwijs.

 

Interesse om met jouw school of klas deel te nemen aan een duaal traject? Neem dan contact met Els.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE NIEUWTJES?

DUAAL_LEREN_BEWERKT1
DUAAL_LEREN_BEWERKT3