plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Plastics on Tour

Jongeren komen dagelijks in aanraking met kunststof. Alleen beseffen ze het vaak niet. Hoogtechnologische producten maar ook heel normale gebruiksvoorwerpen zijn vervaardigd uit kunststof. En dit willen we benadrukken.

 

Bovendien biedt de kunststofsector ook interessante terwerkstellingsmogelijkheden. Nu of in de toekomst. Want de toekomst voor de kunststofsector ziet er rooskleurig uit.

 

Dankzij de vooruitstrevende visie van kunststofbedrijven bloeit de sector als nooit voorheen, maar deze bedrijven vinden niet altijd even makkelijk goed geschoolde medewerkers. PlastIQ werkt samen met Arburg om de kunststofverwerkende industrie bij de jongeren te brengen met het project ‘Plastics on Tour’.

Wat is Plastics on Tour?

Plastics on Tour is een vrachtwagen, uitgerust met de meest voorkomende kunststofverwerkingstechnieken. Op de truck leer je op een interactieve manier de basis van spuitgieten,  en profielextrusie en ontdek je het thermovormproces. De vrachtwagen toert doorheen Vlaanderen en houdt halt op de volgende locaties:

 

  • Maandag 16 april 2018: Centexbel Technologiepark Gent
  • Dinsdag 17 april 2018: Vlaams Kunststof Centrum Kortrijk VOLZET
  • Woensdag 18 april 2018: Kuleuven Brugge VOLZET
  • Donderdag 19 april 2018:  VDAB Brigandstraat Herentals
  • Vrijdag 20 april 2018: opleidingscentrum plastIQ Vissersstraat Hasselt VOLZET

Voor wie is de kunststoftruck er?

Leerlingen uit de 3de graad zijn zeer welkom voor een bezoek aan onze truck. Maakt niet uit of het een ASO, TSO of BSO-school is. Kunststof is er voor iedereen!

 

Inschrijven kan enkel via de volgende link: https://goo.gl/forms/CS3Bya95ffCLBMTX2

Meer weten over dit boeiende project? Je kan ons bereiken via het invulformulier of mailen kan naar Els.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE NIEUWTJES?