plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Plastics on Tour

Jongeren komen dagelijks in aanraking met kunststof. Alleen beseffen ze het vaak niet. Hoogtechnologische producten maar ook heel normale gebruiksvoorwerpen zijn vervaardigd uit kunststof. En dit willen we benadrukken.

 

Bovendien biedt de kunststofsector ook interessante tewerkstellingsmogelijkheden. Nu of in de toekomst. Want een toekomst in de kunststofsector ziet er rooskleurig uit.

 

Dankzij de vooruitstrevende visie van kunststofbedrijven bloeit de sector als nooit voorheen, maar deze bedrijven vinden niet altijd even makkelijk goed geschoolde medewerkers. PlastIQ werkt samen met Arburg om de kunststofverwerkende industrie bij de jongeren te brengen met het project ‘Plastics on Tour’.

Wat is Plastics on Tour?

Plastics on Tour is een vrachtwagen, uitgerust met de meest voorkomende kunststofverwerkingstechnieken. Op de truck leer je op een interactieve manier de basis van spuitgieten,  en profielextrusie en ontdek je het thermovormproces. 

 

 

Voor wie is de kunststoftruck er?

Leerlingen uit de 3de graad zijn zeer welkom voor een bezoek aan onze truck. Maakt niet uit of het een ASO, TSO of BSO-school is. Kunststof is er voor iedereen!


 

Meer weten over dit boeiende project? Je kan ons bereiken via het invulformulier of mailen kan naar Janos.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE NIEUWTJES?