plastiq logo
plastiq logo
plastiq logo

Vind de beste operatoren dankzij KIEM

Op zoek operatoren voor uw bedrijf? Dan biedt KIEM u de oplossing. 

 

Kiem staat voor Kunststof is een Missie. Deze samenwerking tussen PlastIQ en VDAB heeft een belangrijke missie: werkzoekenden opleiden en begeleiden met als ultiem doel een job als operator innovatieve kunststofmaterialen. Een functie die bij heel wat bedrijven moeilijk ingevuld raakt.

 

74 Vlaamse kunststofverwerkende bedrijven helpen KIEM’ers om hun droomjob te halen. Van Ieper tot Lanaken begeleiden coaches uit de kunststofsector beloftevolle werkzoekenden.

 

Het KIEM-opleidingstraject

OPLEIDINGSTRAJECT

Bij de start van een KIEM-opleidingstraject steken de werkzoekenden onmiddellijk de handen uit de mouwen. Met een focus op praktijkervaring is het belangrijk om direct aan de slag te gaan. Technische vaardigheden staan centraal. KIEM’ers worden de mogelijkheid geboden om attesten te behalen. Denk maar aan een attest BA4, heftruck of rolbrug.

 

Met deze attesten trekken deze enthousiastelingen naar potentiële werkgevers en solliciteren ze. In een tweede, individuele fase komt het werkplekleren aan bod. Nu kunnen ze binnen een onderneming ervaring opdoen.

 

 

Zowel voor de KIEM’ers als de KIEM-bedrijven is dit een succesverhaal. Wie doorzet, ziet zijn inzet vaak beloond met een vast contract of met een zeer gemotiveerde en uitermate geschikte operator innovatieve kunststofmaterialen.

Wat presteerde KIEM in 2015 en 2016?

CIJFERS_WERKGEVERS
CIJFERS_KIEMBEDRIJVEN

74 Vlaamse kunststofverwerkende bedrijven helpen KIEM’ers om hun droomjob te halen.

ALTIJD OP DE HOOGTE VAN DE LAATSTE NIEUWTJES?

Marieke Veryser

projectcoördinator KIEM 

marieke.veryser@plastiq.be

+32 474 45 84 26

Wil je meer weten over Kunststof is een Missie?

Voor meer info omtrent de deelnemende bedrijven, getuigenissen van KIEM-coaches of testimonials van KIEM’ers neem je best een kijkje op kunststofiseenmissie.be. Of neem je rechtstreeks contact op met Marieke.